Cultuur

Op vlak van participatie en organiseren van kunst –en culturele activiteiten doen we beroep op een netwerk van verschillende partners.

Enkele structurele activiteiten en partners hieraan gelinkt zijn:

  • Sportfotografie: jongeren van ons jeugd –en sportproject Sportschool 9Duust krijgen workshops van sportotograaf en kunstenaar Gandult Charpentier. Daarna mogen de jongeren zelf aan de slag met hun camera en krijgen hun foto’s brede forum op sociale media en de bedoeling is om in de toekomst een eigen fotogalerij in te richten in ons nieuw sportcomplex te Meibloemstraat 78-80.
  • Theater –en muzikale optredens: we hebben een jarenlange samenwerking met Moussem Nomadic Arts Centre rond zowel het participatieve als louter het recreatieve luik rond theater en muziek, jongeren die deelnemen aan bepaalde theater –of muzikale projecten, of intergenerationele uitstappen naar voorstellingen georganiseerd vanuit Moussem, met of zonder deelname aan die voorstellingen van onze jongeren.
  • Hiphop workshops: in samenwerking met Smooth Productions waarbij de jongeren hun muzikale talenten mogen ontdekken en verder ontplooien, bieden wij via hiphop en de leefwereld van de jongeren zelf, een creatieve uitlaatklep.