FTA GENT

OVER ONS

FTA GENT – (Futsal Team Averroes Gent) FTA Gent, een project van Averroes vzw, is een erkende zaalvoetbalclub die is aangesloten bij de Belgische voetbalbond KBVB, met registratienummer 27601. De club omvat niet alleen drie jeugdploegen – U13, U15 en U17 – maar heeft ook een A-ploeg die deelneemt aan de 3de Nationale competitie, evenals een recreatieve ploeg en een tweede ploeg.

Kansen creëren, het is cruciaal voor wie wil scoren op het voetbalveld. Dit is de visie die FTA Gent uitdraagt. Als ploeg zien we voetbal in een breder geheel, een onmisbaar element dat bijdraagt aan waardevolle ervaringen en leerprocessen.

FTA Gent is niet zomaar een zaalvoetbalclub. We zijn een veilige haven voor jongeren en volwassenen. We leren niet alleen technische vaardigheden, maar ook levensvaardigheden zoals respect, samenwerking, wilskracht en discipline. Met voetbal als middel streven we ernaar jongeren onvergetelijke ervaringen te bieden, die hun wereldbeeld verruimen. We reiken jongeren de tools aan om positief grip te krijgen op hun leven door middel van begeleiding en laagdrempelige gesprekken. Op deze manier krijgen jongeren de kans hun blik op de samenleving te verbreden en krijgen ze kapstokken aangereikt om een breed of breder gamma aan keuzemogelijkheden voor zichzelf te zien en te creëren.

De motto ‘elke dag beter willen worden’ drijft ons en onze spelers, trainers en vrijwilligers om steeds verder te gaan, binnen de grenzen van onze mogelijkheden. We streven naar groei en evalueren regelmatig om onze doelstellingen te bereiken.

Onze inzet voor de jeugd is duidelijk: we willen investeren in opleidingsprogramma’s, hoogwaardig materiaal en infrastructuurverbeteringen. Ons ultieme doel? De dromen van jongeren waarmaken. Bij FTA Gent bouwen we aan een toekomst waarin zij kunnen open bloeien en groeien. We vinden het heel belangrijk dat de jongeren hun dromen volgen, ideeën realiseren, talenten ontdekken en hun maximaal kunnen ontplooien.

DE PLOEGEN VAN FTA GENT

EERSTE PLOEG

U17

U15

U13

RECREATIEF

SPONSORS